De NVN is een actieve vereniging, van en voor mensen met chronische nierschade, hun naasten en nierdonoren. Met 7.300 leden is de NVN een sterke, representatieve vertegenwoordiger van de belangen van mensen met een nieraandoening.

De NVN is in 1977 opgericht als de Landelijke Vereniging van Dialyserenden (LVD). In 2003 is de naam veranderd in Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN), omdat niet alle nierpatiënten dialyseren.

De geschiedenis van 40 jaar patiëntenbeweging in het algemeen en de NVN in het bijzonder is opgetekend in het boek Hoe gaat het met je? van NVN-directeur Hans Bart.

Missie

De missie van de NVN is: Nierpatiënten helpen bij het behouden en/of verbeteren van hun kwaliteit van leven en zorg

Lees verder …

Vergroot je kennis, deel je ervaring op Nieren.nl

De Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) hebben nieren.nl opgericht. Eén unieke online omgeving voor nierpatiënten, hun naasten en andere betrokkenen. Op nieren.nl kunnen bezoekers betrouwbare informatie vinden over nierschade en over het leven met een nieraandoening. En is onderling contact mogelijk in een veilige online omgeving. Vind betrouwbare informatie over leven met nierschade. En ontmoet mensen zoals jij in een veilige omgeving.

Lees verder …