De Nederlandse Vereniging voor Longfunctie Analisten (NVLA) is een beroepsvereniging die zich al sinds 1970 inzet voor de belangen van haar leden en ontwikkelingen binnen het vakgebied. De NVLA levert een actieve bijdrage aan het vergroten van de kennis van de longfunctieanalisten in Nederland en verbetert daarmee de kwaliteit van het longfunctieonderzoek. Wij doen dit door het organiseren van vak gerelateerde (bij- en na) scholing, het opstellen van gestandaardiseerde protocollen, het visiteren en accrediteren van longfunctieafdelingen en het onderhouden van contacten met (inter)nationale organisaties binnen het vakgebied.

De NVLA bestaat uit een bestuur en diverse commissies, waarin leden van onze vereniging een functie op zich hebben genomen. Deze leden hebben een passie voor het longfunctievak, de NVLA en doen dit werk voor de vereniging op vrijwillige basis. Omdat wij altijd op zoek zijn naar collega’s die ons hierbij willen helpen, vragen wij je contact met ons op te nemen als je interesse hebt in bestuur- of commissie- werkzaamheden. Op de specifieke pagina’s op deze website van het bestuur en de commissies kun je lezen welke leden daarin actief zijn en welke werkzaamheden zij voor de NVLA vervullen.

Op de website is informatie te verstrekken omtrent het beroep ‘longfunctieanalist’ en de werkzaamheden van de vereniging in het algemeen. Daarnaast kunt u informatie vinden over het bevorderen en organiseren van de studie, bijscholingen, cursussen en andere activiteiten van de NVLA. Lees verder ….