Optima Farma is de beroepsvereniging van en voor ruim 15.000 apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten en farmaceutisch managers, werkzaam in de farmacie in Nederland.

Het vak is door ontwikkelingen in de Nederlandse (farmaceutische) gezondheidszorg veranderd: van productgericht naar klantgericht. Optima Farma ondersteunt de beroepsgroep in deze veranderingen en draagt bij aan een nieuwe en heldere positionering van de beroepsgroep in de farmacie en in de eerste lijn. De komende jaren werken we aan de volgende speerpunten:

  1. Professionaliseren en positioneren van de beroepsgroep en het borgen van de wettelijke positie, beroepsregistratie en kwaliteitsregistratie.
  2. Kwaliteit en deskundigheid en ontwikkelen van kwalitatief hoogstaand opleidings- en scholingsaanbod voor de apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten en farmaceutisch managers.
  3. Profileren en positioneren van Optima Farma als de beroepsvereniging van apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten en farmaceutisch  managers en draagvlak creëren binnen de eigen achterban.

Onze contactgegevens zijn:
Secretariaat@optimafarma.nl
Telefoon: 06-57967213 (maandag t/m donderdag)