Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF)

Patiëntenfederatie NPCF maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Wij geven patiënten een stem: in de spreekkamer, in de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws.

Patiëntenfederatie NPCF vertegenwoordigt ruim 160 patiënten- en consumentenorganisaties. We verstevigen de positie van patiënten in de spreekkamer en in het zorgstelsel. Op basis van de ervaringen van mensen zorgen we dat de zorg steeds beter aansluit bij wat mensen vragen. Patiëntenfederatie NPCF biedt informatie die mensen helpt bij het maken van keuzes in de zorg via de website van de Patiëntenfederatie NPCF.nl en de website ZorgkaartNederland.nl waar je een zorgaanbieder kunt vinden en waarderen.

Zoek, vind en waardeer 140.112 zorgaanbieders

Klik hier om een zorgaanbieder te vinden en te waarderen op ZorgkaartNederland.nl. U kunt selecteren op beroep, organisatie en plaats en plaats of op aandoeningen. U kunt ook gebruik maken van diverse vergelijkingshulpen, die per aandoening voor u zoeken naar een ziekenhuis of zelfstandige kliniek die het beste bij uw wensen past. Zo’n vergelijkingshulp combineert wensen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. U krijgt een duidelijk overzicht van alle ziekenhuizen en klinieken, zodat u weet wat u kunt verwachten. En wat de verschillen tussen ziekenhuizen zijn.