De missie van Wonca is het handhaven en verbeteren van de levenskwaliteit van de mensen van de wereld door het definiëren en promoten van haar waarden, en door het bevorderen en handhaven van hoge normen van zorg in de huisartsenpraktijk / familiale geneeskunde door het bevorderen van persoonlijke, uitgebreide en voortdurende zorg voor het individu in de context van het gezin en de gemeenschap, het aanmoedigen en ondersteunen van de ontwikkeling van academische organisaties van huisartsen / gezinsartsen, een forum voor uitwisseling van kennis en informatie tussen lidorganisaties van huisartsen / huisartsen, en vertegenwoordiging de educatieve, onderzoeks- en dienstverlenende activiteiten van huisartsen / huisartsen voor andere wereldorganisaties en fora die zich bezighouden met gezondheidszorg en medische zorg.

Voordelen / Grote prestaties voor GP / FM
Wonca werd in 1972 opgericht door 18 leden en telt momenteel 122 aangesloten organisaties in 102 landen met in totaal ongeveer 300.000 huisartsen / gezinsartsen. Wonca vertegenwoordigt en fungeert als een pleitbezorger voor haar leden op internationaal niveau, waar het samenwerkt met wereldorganen zoals de Wereldgezondheidsorganisatie.

Samenstelling van het lidmaatschap
Wonca World bestaat uit de zeven Wonca-regio’s: Afrika, Noord-Amerika, Azië-Pacific, Europa, Zuid-Azië, Iberoamericana-CIMF en het Middellandse Zeegebied Wonca-Oost. Het Wonca World-secretariaat is sinds oktober 2012 gevestigd in Bangkok, Thailand. Wonca biedt verschillende soorten lidmaatschap aan: lidmaatschap voor organisaties (volledig en geassocieerd), academisch lidmaatschap en direct (individueel) lidmaatschap.