Een carrière in de zorg, welzijn en hulpverlening: wat je doet, doet er toe

Wil je echt wat betekenen voor een ander? Bied je graag hulp en ondersteuning? Wil je mensen op weg helpen? Los je graag voor anderen problemen op of breng je hen het liefst tot inzicht hoe ze zelf hun problemen kunnen oplossen? De vraag naar zorgverlening en zorgverleners neemt de komende jaren alleen maar toe. Met een training of opleiding Zorg, Welzijn en Hulpverlening van Scheidegger geef je een nieuwe of hernieuwde impuls aan je zorgcarrière.

Wat doet Scheidegger Opleidingen?

Scheidegger verzorgt al 70 jaar klassikale, praktijkgerichte opleidingen, van MBO- tot HBO Bachelorniveau en van korte trainingen tot volledige erkende opleidingen met 21 opleidingsplaatsen verspreid over heel Nederland. Inmiddels hebben al meer dan één miljoen mensen een of meerdere diploma’s bij Scheidegger behaald en daar zijn we ontzettend trots op! Scheidegger Opleidingen biedt je een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen in de zorg, welzijn en hulpverlening, zoals Gehandicaptenzorg, Helpende Zorg en Welzijn, Jeugdzorg, Kraamzorg, Ouderenzorg, Thuiszorg, Verpleegkundige, Verzorgende IG, Zorghulp.

Wat zijn de voordelen van Scheidegger opleidingen?

 • Klassikale lessen in kleine groepen
  Scheidegger gelooft in de toegevoegde waarde van klassikale lessen in kleine groepen. Les van inspirerende docenten in combinatie met een thuisstudiegedeelte via e-Learning biedt je de juiste motivatie om je kennis en vaardigheden verder te willen ontwikkelen en te slagen voor je opleiding. 
 • Erkende MBO- en HBO-diploma’s
  Bij Scheidegger behaal je een landelijk erkend diploma of een officieel diploma van Scheidegger Opleidingen. Opleidingen is onderdeel van NCOI Opleidingsgroep. NCOI Opleidingsgroep is de grootste opleider van werkend Nederland. .
 • Korte, praktijkgerichte opleidingen
  De opleidingen van Scheidegger zijn gericht op volwassenen die zich snel willen ontwikkelen binnen een bepaald vakgebied. De opleidingen duren gemiddeld negen maanden en zijn zeer praktijkgericht. Bij Scheidegger kun je dus in korte tijd een belangrijke stap in je carrière maken.
 • Moderne aanpak
  Scheidegger werkt met modernste onderwijsmiddelen. De combinatie van klassikale lessen, actueel studiemateriaal en een digitale leeromgeving maakt van Scheidegger een unieke en zeer moderne opleider. Tijdens je studie krijg je ook begeleiding van een persoonlijke mentor.
 • Stage Instituut
  Het Stage Instituut verzorgt voor de opleidingen van enkele specifieke opleiders stageplekken. Kijk voor meer informatie op www.stageinstituut.nl.
 • Examengarantie
  Mocht je onverhoopt toch niet in één keer slagen, terwijl je wel de lessen hebt gevolgd en je opdrachten hebt ingeleverd, dan krijg je van ons een herkansing. Je mag het examen kosteloos overdoen. Zo slaag je bij Scheidegger altijd!

Uitgelichte opleiding

Wil jij aan de slag als manager of coördinator in de zorg?

In deze opleiding van Scheidegger wordt op een praktijkgerichte wijze aandacht besteed aan alle aspecten van management en leidinggeven in de zorg- en welzijnssector. Geen theorie om de theorie, maar direct toepasbare kennis. Zo ga je praktisch aan de slag met het opstellen van activiteiten- en zorgplannen. Je oefent met verschillende stijlen van leidinggeven en verdiept je in teambuilding. Daarnaast komen personeelszaken uitgebreid aan bod, zoals werving en selectie, functionerings- en beoordelingsgesprekken en beloningsbeleid. Je wordt klaargestoomd voor een serieuze leidinggevende of coördinerende functie in de zorgsector.

De MHBO Leidinggeven in Zorg en Welzijn van 1 jaar is bedoeld voor MBO’ers die willen doorgroeien naar HBO-niveau. In de zorgsector is veel behoefte aan deskundige leidinggevenden. Met deze opleiding zet je dus een goede stap in je carrière. Deze opleiding bestaat uit 4 modules van 6 lessen en een eindopdracht. Lees verder ….