Acta-Academisch-Centrum-logo

Tandheelkunde voor Mondhygiënisten

Kandidaten in het bezit van een Nederlands bachelordiploma Mondzorgkunde toegang krijgen tot de Bachelor Tandheelkunde. Vrijstelling wordt verleend voor het gehele eerste jaar. Het programma omvat het gehele tweede en derde jaar van de studie tandheelkunde en wordt afgesloten met het bachelordiploma. Ieder jaar kan slechts een beperkt aantal afgestudeerde mondhygiënisten starten met het verkorte bachelorprogramma Tandheelkunde. Lees meer …

Deze voltijd / 2 jarige opleiding is veelzijdig

Tandheelkunde is zowel praktisch, wetenschappelijk als communicatief. Je leert mensen behandelen en je leert hoe je dat zo effectief mogelijk doet. Tandheelkunde is dus geschikt voor mensen die graag dingen willen doen, maar die daarnaast ook in staat zijn na te denken en te reflecteren op datgene waarmee ze bezig zijn.

ACTA heeft wereldfaam

ACTA is een van de grootste tandheelkunde opleidings- en onderzoeksinstituten van Europa. De afstand tussen onderwijs en onderzoek is daardoor klein en de laatste ontwikkelingen zie je direct terug in het onderzoek. Veel docenten zijn bekende onderzoekers in hun vakgebied.

Beroepsperspectieven

Na de bacheloropleiding ben je als student Tandheelkunde nog niet klaar. Je hebt geroken aan de meeste disciplines van de tandheelkunde, maar om tandarts te worden, moet je ook de masteropleiding volgen. In principe stromen alle studenten met een bachelordiploma door naar de masteropleiding. Als je ook de masteropleiding hebt afgerond, ben je tandarts.

Collegegeld

Het wettelijk collegegeld (m.u.v. het deeltijdtarief) wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid. Kijk voor meer informatie op deze site.

Contact en voorlichting

Kijk op onze site voor meer informatie. Of email naar studie-info@acta.nl.