De HAN heeft 14 academies. Onderwijs, onderzoek en het werkveld zetten hun tanden in tal van maatschappelijke vraagstukken. Door samen te werken in academies, bieden we onze studenten het beste van het beste. En komen we met oplossingen waar we allemaal beter van worden. We hebben een breed aanbod aan opleidingen en een grote variëteit aan opleidingsvormen (in voltijd, deeltijd, duaal of individueel via internet). Vanuit de Academie Mens en MaatschappijAcademie Gezondheid en Vitaliteit en Academie Paramedische Studies biedt de HAN een divers aanbod aan van cursussen, trainingen en opleidingen.

De meerwaarde van ons aanbod

Ontwikkel jezelf én lever een directe bijdrage aan verbeteringen in je huidige werk. Zo ondervindt ook je werkgever direct voordeel van je opleiding. De opleidingen zijn praktijkgericht en je werksituatie staat centraal.

Uitgelichte opleidingen

Opleiding Praktijkondersteuner/Praktijkverpleegkundige (1,5 jaar – deeltijd post-hbo)

Ben je doktersassistente en wil je aan de slag in de huisartspraktijk als Praktijkondersteuner op hbo-niveau, ofwel POH’er? De opleiding Praktijkondersteuner hbo (voorheen LPO) bereid je voor op een boeiend takenpakket. Als praktijkondersteuner hou je spreekuren voor patiënten met chronische aandoeningen. Je begeleidt deze mensen bij het omgaan met chronische ziektes, zoals bijvoorbeeld diabetes, astma, COPD of hart- en vaatziekten. Ook huisbezoeken aan ouderen behoren tot je taak. De opleiding geeft een goede combinatie van theorie en praktijk, gericht op de concrete toepassing in de huisartsenzorg. Tijdens (praktijk)opdrachten spoor je informatie op en verwerkt die. Je oefent vaardigheden en kritisch denken. Her redeneringsproces waarom je doet en wat je doet, is tijdens de gehele opleiding een belangrijk aandachtspunt. 

Weet jij wat het verschil is tussen een Praktijkondersteuner (POH), Advanced Nursing Practice (ANP) of Physician Assistant (PA)? Download hier het pdf bestand Verschil-POH-ANP-en-PA

Bloedglucoseregulatie bij insulinetherapie en combinatietherapie (4 jr – deeltijd post-hbo)

Ben je diëtist en heb je de basiscursus Voeding en diabetes gevolgd. Tijdens deze post-hbo-vervolgcursus bij HAN VDO ga je dieper in op de voeding en fine tuning van de bloedglucoseregulatie bij insulinetherapie en combinatietherapie bij diabetes type 1 en 2. Lees verder ….