En wil je binnen 5 tot .. maanden het officieel erkende (branche)diploma ‘Pedicure’ hebben? En je aan kunnen sluiten bij de brancheorganisatie voetzorg Provoet? Zonder dat je stage moet lopen maar wel de intensieve praktijklessen in kleine groepjes kunt volgen? Wil je ook prettig kunnen leren waar en wanneer je maar wilt, in je eigen tijd en tempo?

Dat is nu mogelijk! Speciaal voor jou heeft Acuive de ‘Brancheopleiding Pedicure’ ontwikkeld.

Schrijf je nu in en begin meteen!

Het beroep Pedicure
De voeten van een mens hebben nogal wat te verduren: ze dragen ons gewicht als we in de rij staan bij de supermarkt, vangen de klap op als we rennen of springen en ze worden in allerlei bochten gewrongen om in mooie schoenen te passen. Als pedicure kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de verzorging van de voeten van cliënten. Kleine klachten worden weggenomen en grotere klachten worden voorkomen. De pedicure geeft advies over voetverzorging en goede schoenen en verwijst door als er serieuze problemen zijn. Hij/zij behandelt (aandoeningen van) de huid en de nagels van de voeten volgens voorgeschreven regels en verkoopt voetverzorgende producten en diensten.

Werkmogelijkheden
Als pedicure kun je op verschillende plaatsen werken. In een verzorgingstehuis, een gezondheidscentrum, bij een schoonheidssalon of in een grotere pedicurepraktijk. De meeste pedicures werken als zelfstandig ondernemer in hun eigen pedicurepraktijk. Je kunt ook als ambulant pedicure naar de mensen toe gaan: bij hen thuis of bijvoorbeeld in een verzorgingshuis. Als pedicure kun je doorgroeien naar medisch pedicure.

Inhoud pedicure opleiding
Tijdens onze pedicure opleiding krijg je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep en méér. De pedicure opleiding bestaat uit de volgende kerntaken:

  • Uitvoeren van een voetonderzoek en opstellen van een behandelplan.
  • Uitvoeren van een basisbehandeling.
  • Adviseren over en verkopen van voetverzorgende producten en diensten.
  • vestigen als zelfstandig pedicure en uitvoeren van ondernemersactiviteiten.

Kies je eigen studiewijze
Bij Acuive kun je op verschillende manieren je pedicure opleiding volgen. Je kunt ervoor kiezen om veel zelf te doen of juist veel klassikale lessen te volgen. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Kies dan voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale praktijklesdagen op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contact momenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor een klassikale variant. Wil je extra voordelig uit zijn, dan kies je voor de basisvariant. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden: Basic, Flexibel, Flexibel klassikaal, Klassikaal.

Met ons persoonlijk studie advies ben jij verzekerd van de opleiding die bij jou past! Wil je meer informatie over deze studiewijzen, inclusief de kosten, neem dan gerust contact met ons op, of bezoek één van onze open dagen. Je bent van harte welkom!

Praktijk- en beroepsgericht onderwijs
Modern vakmanschap vereist meer dan alleen vakkennis. Daarom word je bij ons praktijk- en beroepsgericht opgeleid. We vinden het belangrijk dat je jezelf ook na je opleiding (financieel) kunt redden. Daar stemmen we onze lessen van de pedicure opleiding uiteraard op af.

Toelating
De branche pedicure opleiding is een vakopleiding op niveau 3. Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Mocht je kiezen voor de MBO-opleiding pedicure dan staan de toelatingseisen vast:

  • Kaderberoepsgerichte leerweg: je hebt een diploma voor lbo, vbo of vmbo.
  • Theoretische leerweg: je hebt een diploma voor mavo of vmbo.
  • Gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of vmbo.
  • Basisberoepsopleiding: je hebt een diploma basisberoepsopleiding (MBO niveau 2).
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.
  • Je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Lees meer ….