Farmakunde – Hogeschool Utrecht (voltijd, 4jr)

De opleiding Farmakunde aan Hogeschool Utrecht leidt je op tot farmakundige: een sleutelfiguur in de wereld van de medicijnen.

De farmakundige is een schakel tussen de farmaceutische industrie, farmaceutische groothandel, (ziekenhuis)apotheek, huisarts en specialist, zorgverzekeraar, patiënten, patiëntenorganisaties en overheid. Hij is hier verantwoordelijk voor onder andere (gezondheids)voorlichting, kwaliteitszorg, management en organisatie. Je kunt als farmakundige goed processen en projecten analyseren en managen. Daarbij staat het belang van de patiënt steeds centraal. Om dat werk goed te kunnen doen, moet je een echte teamspeler zijn. Farmakunde aan Hogeschool Utrecht (HU) is een unieke en jonge hbo-opleiding in Nederland.

Lees meer via deze link.

Capabel-Onderwijs-Kort-Krachtig-logo-250Farmaceutisch Consulent (deeltijd, hbo, 3 jr)

Als farmaceutisch consulent ben je de schakel tussen apotheker en apothekersassistenten. Je geeft, in samenspraak met de apotheker, zelfstandig invulling aan de farmaceutische patiëntenzorg in de (ziekenhuis) apotheek waar je werkt. Als farmaceutisch consulent kun je werken in openbare-, poliklinische-, ziekenhuis- en dienstapotheken, binnen huisartspraktijken, bij de farmaceutische industrie en als docent van mbo opleidingen (apothekersassistent).

Voor wie
Als je apothekersassistent(e) bent en graag wil doorgroeien in de apotheek of ziekenhuis. Dan is de driejarige HBO Bacheloropleiding Farmaceutisch Consulent bij Capabel Hogeschool de juiste keuze. Heb je wel een MBO 4 of Havo diploma maar ben je geen apothekersassistent. Dan kun je de vierjarige opleiding volgen. De opleiding is vrijwel geheel op afstand te volgen.

Toelating en vrijstelling
Voor het volgen van de HBO Bachelor Farmaceutisch Consulent deeltijd is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma en een relevante werkplek vereist. Mocht je niet aan de diploma-eis voldoen en ben je 21 jaar of ouder? Dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling. Heb je een MBO 4 Apothekersassistent diploma en een werkplek in een apotheek dan krijg je vrijstelling voor het eerste studiejaar.

Lees meer via deze link www.capabel.nl

Kort & krachtig – snel je diploma of certificaat

Je wil gewoon zo snel mogelijk je (aanvullende) diploma of certificaat halen. Daarom zetten we in korte tijd energie op wat nu voor jou belangrijk is. Zo creëren we samen de beste mogelijkheden. Met erkende opleidingen die zo kort mogelijk zijn. En krachtig! Compact, de druk er lekker ophouden. Zo blijf je gemotiveerd. Zodat je kunt doorpakken naar je diploma of certificaat. Kort & krachtig, daar gaan we voor.

 

Wij werken samen met Capabel Hogeschool. Deze samenwerking richt zich op kortere leerroutes op HBO-niveau. Deze kortere leerroutes bereiken we door een goede afstemming van de lesprogramma’s tussen het MBO en het HBO. Wil je meer informatie over onze HBO opleidingen? Misschien wil je een voorlichting volgen? Klik hier om te kijken naar de voorlichtingen of neem contact op met de opleidingsadviseurs van Capabel Hogeschool via 088-270 1277.